Whangarei falls

Niet alle Bezienswaardigheden hoeven een hele dag is beslag te nemen natuurlijk, dus ook deze waterval wil ik met jullie delen.

24 meter hoog en zeer gemakkelijk te bereiken vanaf de weg, je kunt zelfs als je wilt, kamperen op de camperplaatsen die je vindt bij de parkeerplaats boven aan de waterval.

Onze route werd wat omgegooid door een auto-ongeval waarbij we eerste hulp hebben verleend. Hierdoor werd dag 2 iets anders als verwacht en zijn we na een bak koffie direct doorgereden naar een camping vlakbij, zo kwamen we onverwacht uit in Whangarei.

De Whangarei falls is een ideale plek om te stoppen voor een ontbijt of lunch onderweg. Boven- en onderaan de waterval staan de picknickbanken al voor je klaar. Het vallende water maakt je helemaal zen en met een korte wandeling door het bos ben je weer helemaal klaar voor de rest van de dag.

Heb je ooit al eens door een bos gelopen waar het precies zo rook als de “dennengeur” van geurkaarsen?

Ik dacht altijd dat dit maar chemische geuren waren, maar op deze plek ruikt het bos écht zo. Heel bijzonder! Als je moet omrijden voor deze waterval gaat hij je misschien teleur stellen, want met een uurtje heb je alles wel gezien, maar ligt je bestemming aan deze route is dit echt een leuke plek om even de benen te strekken en te genieten van het zicht, de geuren van het bos en het geluid van vallend water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.