Wairere Boulders Nature Park

Dit particuliere natuurpark is nog best een stuk omrijden vanaf de gangbare routes, waarvan de laatste 10 kilometer over grind. Maar aan het einde van je tocht tref je een zeer gastvrij sprookje!

Een boerderij runnen met koeien & een bijzonder stuk natuur behouden, op deze plek is het gelukt.

De eigenaren hebben een prachtig stuk natuur bereikbaar gemaakt door paden en bruggen aan te leggen, waarbij je kunt wandelen tussen de uitgesleten rotsen en inheemse boomsoorten. De bijzondere bomen en struiken zijn voorzien van naamborden, zodat je ze leert herkennen. 

Er zijn 3 wandelroutes aangelegd van 1-3 uur in totaal, je kunt ze gemakkelijk aan elkaar knopen, ga dan uit van 3.5-4 uur.  Wij kwamen half de middag aan bij de Boulders en hebben alle looproutes gevolgd, de “Loop”, “Lookout” en “Magic Rock”. ‘s avonds konden we dus prima slapen! 

Ook voor kinderen is dit een leuk park, onderweg kunnen ze speuren naar elvenhuisjes en bijzondere dieren ontdekken in de steenformaties. 

Vanaf de “Loop” kun je de afslag nemen naar de “Magic Rock”, bij deze tocht verlaat je het bos en ga je door de koeien wei de heuvels op. Bovenaan wacht een gigantische rotsformatie die van boven breder is als beneden, en dus ieder moment om lijkt te gaan vallen. Een heerlijke plek om even bij te komen en te genieten van het uitzicht.  

Overnachten in de Boulders

De rit naar de Boulders is best een stukje om, maar je kunt hier ook overnachten. Onderaan de parking vind je een kleine, eenvoudige camping voor een stuk of 6 campers/tenten waar je voor 20 dollar kunt overnachten, en daarbij gratis entree hebt tot het park. De eigenaren kwamen eind van de avond met de quad langs voor de betaling en een praatje. Wij stonden hier met nog 1 andere camper en hadden dus heerlijk de ruimte.
Ga 's nachts ook nog even je camper uit voor de sterren, deze plek is zo ver van de bewoonde wereld dat je nauwelijks lichtvervuiling hebt en ze dus perfect kunt zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.